Zlatarna Popek

Zlatarska tradicija od 1945. u Teslinoj 9

Zlatarski obrt Popek osnovan je 1945. godine u Zagrebu na istoj adresi na kojoj je i danas, u Teslinoj 9. Osnivač obrta bio je vrsni zlatarski majstor Stjepan Popek.  Nakon njegove smrti supruga Monika nastavila je zlatarsku tradiciju. Na čelu obrta je od 2000. godine, a 2007. osniva trgovačko društvo „Zlatarna Popek“ te ostaje aktivnim članom udruženja obrtnika. Za Stjepana ističe kako je bio priznati majstor s istančanim estetskim ukusom. Dizajnirao je vrhunske modele i ugrađivao dijamante. Uz gospođu Moniku tim Zlatarne Popek čine majstor Dragutin Jakšić i njezina sestra Mira Petrović.

zlatarna_popek06

Njihova ponuda uključuje izradu unikatnoga zlatnog nakita, ručnog rada, ugradnju dragoga kamenja i restauriranje antiknog nakita. U radioni se radi na klasičan način, tradicionalnim tehnikama valjanja, taljenja, izrezivanja i lotanja. Važno mjesto u ponudi zauzima i koraljni nakit. Lijep dizajn, izvedba i materijal privlače i turiste koji cijene takav kvalitetan ručni rad.

„Usmena preporuka naš je najbolji promotivni kanal. Osim na izradu unikatnog nakita, ponosni smo i na to što odrađujemo najteže popravke. Ljudi nam često znaju doći kada situacija s nakitom izgleda beznadno. Može se reći i kako svojim popravcima i restauracijama na neki način oživljavamo stare uspomene. U dobrom procesu izrade nakita prema želji kupca važno je strpljenje, ide se korak po korak, pri čemu smo cijelo vrijeme usklađeni sa željama klijenta. Nekada se više kupovalo, ali zlatarna Popek ima klijente koji prepoznaju posebnost te u budžetu nađu i mjesto za nakit pa pokažu kako se naš trud isplati. Zadovoljstvo klijenta je ono što nas motivira“, objašnjava simpatična Monika Popek.

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu