Zlatarna Fukač

Unikatni nakit prema narudžbi

S četrdeset godina obrtničkog staža, Janko Fukač uspješno njeguje ručni rad te izrađuje nakit isključivo prema narudžbi. Ako vas put nanese u zlatarnu Fukač u zagrebački Oktogon, nemojte se zabrinuti što nema gotovog nakita za kupnju, nego se obratite Janku Fukaču za unikatni jedinstveni komad nakita.

Zlatar Janko Fukač otvorio je obrt 1977. godine i od početka se fokusirao na izradu unikatnog nakita prema narudžbi klijenta.

Većina kupaca željna posebnoga komada nakita dobro poznaje Janka Fukača, koji je u stanju izraditi većinu onoga što poželite. Osim skiciranja i izrade, vrši popravke kompliciranijih stvari, a uz sve je i zlatar faser, jedan od rijetkih koji ručno ugrađuje i veže drago kamenje.

zlatarna_fukac04

Janko Fukač radi samo sa zlatom, i to originalne autorske izvedbe za kupce koji potom dolaze na probu i korekcije prema vlastitim željama. Kao mala obiteljska radiona posjeduju status umjetničkog obrta, a prioritet im je kvaliteta proizvoda.

U posljednih pet godina eksperimentira s pretvaranjem džepnih ura u ručne satove, koje također radi prema narudžbi.

Kako Janko Fukač kaže, sretan je što je pretvorio posao u hobi pa tako napominje kako mu je svaki komad nakita svojevrsni izazov. Svoje rukotvorine tehnički je doveo do savršenstva, a estetiku prepušta kupcima, uz poštovanje zlatarske struke kojom se vodi kada je riječ o kvaliteti.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu