Zlatar Štef

Unikatni komadi nakita

Stjepan Pavlović ugledni je zagrebački zlatar koji od 1987. godine u Ilici 52 vodi zlatarski obrt Štef. Radi isključivo unikatne komade od zlata i srebra, vrši popravke i restauraciju antiknog nakita, a može se pohvaliti uspješnim dugogodišnjim suradnjama poput one s Hrvatskim restauratorskim zavodom.

Već 25 godina za Alkarsko društvo izrađuje prstenove koji se poklanjaju slavodobitniku Sinjske alke i alkarskome momku. Ponosno ističe kako je do danas obučio pet učenika, a sin Kristijan Pavlović, majstor zlatar, preuzet će radionu kada za to dođe vrijeme. Stjepan Pavlović jedini je u Hrvatskoj radio zlatnu krunu za Gospu Sinjsku, koja je i danas ispred samostana u Sinju. Riječ je o Gospi odlivenoj u bronci s 12 unikatnih zvjezdica koje je upravo Stjepan Pavlović izradio.

zlatar_stef14

U njegovu poslu skica zahtijeva mnogo vremena, dok danas isključivo iz donesenog materijala osmišljava nakit. Kupci mu mogu donijeti i drago kamenje po dogovoru, a puno radi zaručničko i muško prstenje prema narudžbi. Privatno ga zanima antikni nakit, koji uspješno replicira na zadovoljstvo kupaca, a za Zagrebačku nadbiskupiju radio je nadopunu bisera za biskupsku kapu, rekonstrukciju biskupskog štapa te brojne druge poslove. Zagrebačka Ilica nezamisliva je bez zlatarne Štef, stoga je svakako posjetite u potrazi za unikatnim komadima nakita.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu