Urarski servis Tomislav Volarić

38 godina uspješnog poslovanja

Poznati zagrebački urar Tomislav Volarić nakon 38 godina uspješnog poslovanja u neposrednom središtu Zagreba preselio se u Paromlinsku, gdje u malenoj radioni popravlja sve mehaničke satove.

Kao urar certificiran je za popravljanje modela marki kao što su Cartier, Hamilton, Certina, Edox i Seiko, a najviše radi s japanskim satovima te starim zidnim urama. S obzirom na to da mu je otac bio urar, Tomislav Volarić učio je zanat još od osnovne škole.

urarski_servis_tomislav_volaric03

Vrši sve popravke i usluge servisa sa svim dijelovima za švicarske i njemačke satove, a ponosno napominje da je suradnja s rijetkim zagrebačkim urarima itekako postojana kako bi zajedničkim snagama sačuvali stari zanat od zaborava.

„Urarstvo nije samo posao nego jedna vrsta umjetnosti za koju su potrebne jaka koncentracija i preciznost“, priča Tomislav Volarić i dodaje kako se prilagođava modernom urarskom tržištu servisiranjem pametnih satova Polar.

Riječ je o sportskim satovima koji mjere brzinu otkucaja srca te su predviđeni za različite vrste fizičkih aktivnosti. Kao službeni serviser satova Polar, Tomislav Volarić u radioni ima nekoliko modela i za prodaju.

U zagrebačkom urarskom krugu poznat je, kaže, “po japancima”, za koje je specijaliziran, pa kolege urari šalju klijente njemu. Svaki sat rastavlja do posljednje sitnice te i dalje radi ručno s osjetljivim satnim mehanizmom koji zahtijeva mirnu ruku i koncentraciju.

Social hosted video URL is empty.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu