Stolarija Vouk

Jedan od najstarijih obrta u Zagrebu

Tradicija stolarije Vouk, jednog od najstarijih obrta u Zagrebu, počela je 1926. godine s Antunom Voukom. Posao je nastavio sin Dragutin, a 1947. usporedno sa stolarijom u Zagrebu, otvara obrtničku radionicu u Križevcima. Sadašnji nositelj obrta je njegov sin Zvonko, koji je stolariju preuzeo 1990. godine.

Stolarija Vouk je proizvođač unikatnog namještaja za zdravo spavanje i udoban odmor posebno visoke kvalitete. Njihovu najbolju promociju vrše, kako navodi Zvonko, zadovoljni kupci. U svoje proizvode unose najnovija tehnološka i znanstvena istraživanja o sjedenju, ležanju i spavanju. Sve proizvode izrađuju od prirodnih materijala kao što su drvo, kokos, pamuk, lan i sl. u kombinaciji s oprugama. Za presvlaku, pak, koriste tkanine za tapeciranje i druge materijale, među ostalim, umjetnu i pravu kožu.

stolarija_vouk01

Obrtnik Zvonko posebno je ponosan i na najviše ocjene za kvalitetu koje im je dodijelio Zavod za istraživanje u drvnoj industriji pri Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Njegova krevetna konstrukcija je uvrštena i u sveučilišni udžbenik “Krevet i zdravlje” profesora Grpca.

“Cijeli život stolarstvo mi je hobi, a otkad sam obrtnik, ono mi je uz to i posao. Svaka daska je unikat, a ako to imaš sposobnost vidjeti, onda vidiš najljepše slike prirode. Još kao dijete sam izrađivao male stolce i uživao se igrati drvom. To je jedan od najplemenitijih materijala s kojima čovjek može raditi”, kaže Zvonko i dodaje kako najviše voli raditi komplicirane stvari jer je to dodatni izazov.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu