Staklo design

Umjetnički prostor
na istoj adresi od 1919. godine

Kao pripadnik četvrte generacije obrtnika u obitelji Mirko Mađarčević 1997. otvorio je staklarsku umjetničku radionicu u zagrebačkim Sesvetama. Staklo kao materijal za neobična umjetnička ostvarenja zaintrigirao je obitelj Mađarčević da iskoriste njegov umjetnički potencijal i zavole ovaj, kako kažu, vrlo zahtjevan posao za koji trebaju iskustvo, kreativnost i ljubav.

U obrtu s tradicijskom i umjetničkom markicom Mirko Mađarčević uspješno izrađuje stakla u tiffany i vitrajskoj tehnici, a u sklopu obrta funkcionira i galerija slika za uokviravanje i opremanje umjetničkih slika.

staklo_design03

Osim izrade Mirko Mađarčević bavi se i restauracijom vitraja koja je, kaže, vrlo zahtjevan posao. “Određene boje i strukture stakla nisu više dostupne, a teško je reproducirati stil autora originala”, napominje. “Vitraj kao umjernička kompozicija sastavljena od dijelova raznobojnog stakla povezanih olovom  jamči mi stopostotnu slobodu izražavanja kroz crtanje, skiciranje te samu izradu”, priča Mirko Mađarčević, koji ne krije zaljubljenost u staklarsku tehniku jednostavnih linija s igrom boja i oblika.

Nekada su više bili zastupljeni sakralni motivi u staklarskoj tehnici dok je danas funkcija uglavnom dekorativna pa klijenti mogu birati između različitih stilova. Danas sve više rade printana stakla, ponajviše za kuhinjske plohe. Klijenti često naručuju dekorativna zrcala dizajnirana prema vlastitim željama, a Staklo design je u mogućnosti izraditi i mat stakla pjeskarenjem s elementima prema želji.

Svaki komad stopostotno je ručni unikatni rad za koji treba vremena da se kreira i izradi što ljudi još nedovoljno cijene, priča Mirko Mađarčević. Galeriju radova Staklo designa pogledajte na njihovim web stranicama.

KONTAKT BROJ:
+385 1 2009 012
+385 91 2059 225

WEB:
www.staklodesign.hr

E-MAIL:
mm@staklodesign.hr
staklo_design@zagrebcrafts.hr

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak-petak: 08:30-12:00 i 15:30-19:00h
Subota: 09:00-12:30h

ADRESA:
Bjelovarska 41,
10 360 Sesvete

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu