Sounds Mini

Zaštitni znak – minijature u limenkama

Kreativni Goran Maretić pročelnik je sekcije proizvođača suvenira pri Udruženju obrtnika grada Zagreba. Njegov su zaštitni znak minijature koje izrađuje u limenkama. Goran je još u osnovnoj školi izradio prve bubnjeve, a sklonost izradi modela brodova i aviona dala je naslutiti kako će i poslije ostati zaljubljen u rukotvorstvo. Obrt Sounds Mini otvorio je 2003. godine i tada Goran pretvara hobi i u posao.

“Volim kreativnost, ona je najbitnija u ovom. Postoji širok spektar mogućnosti izrade prema želji kupca, bilo da se radi o gitarama, bubnjevima, pozornicama ili nečem drugom. Uz mene je trenutačno zaposlena još jedna osoba, no nekad se mora raditi i 15 sati na dan da bi se sve stiglo. Živio sam i radio u Italiji, tako da sam došao i u doticaj s mnogim svjetskim zvijezdama za koje sam imao priliku izrađivati. Neke od njih su Eros Ramazzotti, Phil Collins i Bruce Springsteen”, objašnjava Goran.

sound_mini11

Mini glazbala i pozornice plijene pozornost i mlađih i starijih. Limenka, kako navodi, priča sve jezike te su je prepoznali kao originalni i autohtoni suvenir. Uz umjetnost u limenci izrađuje i male čudne anđele pod imenom StrAngels. Goran je začetnik tradicije obrta Sounds Mini, a njegove kćeri Mia i Dea, modeli u usponu, trenutačno su više vezane uz svijet modnog dizajna, tako da će, što se obiteljskog nastavka obrtništva tiče, tek vidjeti što donosi budućnost.

Goranove rukotvorine mogu se kupiti na sajmovima na kojima izlaže, u dućanima Croatia Recordsa i galerijama na jadranskoj obali. Od planova ističe kako mu je želja izraditi mini filharmoniju, proširiti asortiman i plasirati proizvode na još više lokacija.

Social hosted video URL is empty.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu