Postolarski obrt Zvonimir

Postolarska obiteljska tradicija

U zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici skriva se pravi mali dragulj unikatnih ženskih cipela. Od klasičnih do modernih modela, obrt Zvonimir dobro je poznat zagrebačkoj publici po jedinstvenim ženskim cipelama. Otvorio ga je 1978. godine Zvonimir Simonović, a istoimeni postolarski obrt preuzela je devedesetih njegova kći Nataša Trinajstić.

Zanat je izučavala odmalena zahvaljujući bogatoj obiteljskoj postolarskoj tradiciji, a obrt je specijalizirala za žensku obuću po mjeri s njezinim dizajnom. Prepoznatljivi su po ženskoj klasici te da ne prate slijepo modne trendove, a uz brojna priznanja posebno su ponosni što su 2012. godine ušli u City Guide Louisa Vuittona.

postolarski_obrt_zvonimir05

Svaki par cipela priča je za sebe, a uz specifičan i zahtjevan proces izrade Nataša Trinajstić objašnjava kako ljudi još cijene unikatni model, za koji će i platiti više. Kupci mogu birati boju i formu kalupa, a obrt Zvonimir poznat je po izradi čizmi, balerinki te popularnih oksfordica po mjeri. Izrađuju ženske cipele sve do broja 45, a često rade za serije i kazališne predstave.

Nataši Trinajstić pomažu otac i majka, a skromno nabraja podužu listu poznatih koji su veliki obožavatelji njihove obuće. Za razliku od masovne obućarske proizvodnje, unikatni parovi drže svoju cijenu, ali Natašu Trinajstić to nije spriječilo da pronađe klasičnu nišu gdje svatko može pronaći svoj model. Osim domaćih stalnih kupaca koji se neprestano vraćaju, sve je više stranih turista koji obožavaju njihove modele čizama.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu