Postolar RIM

Svi putevi vode u R.I.M.

Tradicija obrta R.I.M. počela je 1997. godine u Zaprešiću, a njezin začetnik je postolar Ivan Rubčić. Nakon izučavanja zanata kod ujaka i polaganja majstorskog ispita te raznih poslovnih izazova, odlučio se na otvaranje vlastita obrta. S pokojnim bratom, također postolarom, smislio je ime R.I.M., Rubčić, Ivan i Milan. Uz to, bilo je u skladu s poznatom uzrečicom – svi putevi vode u Rim, tako da oko imena nije bilo dileme. Uz potporu supruge, a ujedno i suradnice Snježane, ostvario je svoje obrtničke ideje.
U ovom su poslu najvažnije kreativnost, fleksibilnost i spremnost da se nešto konstruira i prilagodi se željama kupca. Meni je osobno sve zanimljivo, ali najbolje je kada klijentu paše ono što sam napravio. Svaka cipela može izgledati lijepo i dobro, no važno je da onom tko nosi odgovara i tada znam da je to uspješno napravljeno – poručio je postolar Ivan.
Postola R.I.M.
U ponudi ovog obrta dostupne su ručno rađene kožnate muške i ženske cipele te muške čizme i balerinke raznih boja i tekstura. Uz to, klijentima su dostupni i popravci obuće, a to je ono što se najviše traži. Klijenti dolaze uglavnom putem preporuke, a ima ih iz raznih krajeva, štoviše, i mnogi Hrvati iz dijaspore koji se nađu u Zaprešiću svoje povjerenje ukažu upravo cipelama R.I.M.
Svakako želimo ostati u ovim kapacitetima i zadržati kvalitetu, ali i pojavljivati se na obrtničkim sajmovima kako bi se pokazao naš kontinuitet na tržištu. Promijenila se filozofija potrošača, sada kupuju više, ali manje kvalitetno, a na nama obrtnicima je da se tu održimo svojom ponudom. Mladi su danas nezainteresirani za ovaj posao, a bilo bi dobro da ima onih na koje se može prenijeti znanje, tako da se nadamo kako će se trendovi ipak promijeniti nabolje – objasnili su simpatični i gotovo uvijek nasmiješeni Ivan i Snježana.

KONTAKT BROJ:
+385 1 3310 219

+385 91 9301398

E-MAIL:
postolar.rim@gmail.com

ADRESA:
Trg Mladosti 7,
10 290 Zaprešić

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu