Zimska pokrivala za glavu – maštovite kreacije zagrebačkih majstora krznara, klobučara i kapara

Da biste znali da su u modi šeširi i kape, dovoljno je prošetati ulicama. Ima ih svih oblika i veličina. Naravno, što neobičniji, to bolji. U modnom smislu pokrivalo za glavu vrlo je primjetan modni detalj jer promatraču prvo usmjeri pozornost na lice

 

Šeširi imaju svoje poklonike, bilo da su manjeg ili većeg oboda, ukrašeni cvijećem, raznim trakama, perjem ili drugim detaljem. U kombinaciji s prikladnim šalom čine odličnu kombinaciju i uz sportske jakne i kaputiće. Kape od krzna nezaobilazne su i u ovim hladnim danima, a postale su broj jedan kada je riječ o modnim dodacima. Njima se podižu jednostavne odjevne kombinacije, moderne su i tople te svakako pristaju i uz elegantne i ekstravagantne kombinacije.

Za modni izričaj Zagrepčana i njihovih gostiju desetljećima se brinu majstorski obrti za dizajn i izradu raznovrsnih pokrivala za glavu. Kreiraju i izrađuju široku paletu maštovitih unikata, od onih klasičnih pa do ekstravagantnih šešira, kapa i krznenih šubara.

Klobučarska majstorska radionica Cahun na adresi Pod zidom 8 jedan je od najdugovječnijih zagrebačkih tradicionalnih obrta te posluje više od 80 godina. Šeširi se izrađuju ručno od isključivo prirodnih materijala i svaki proizvod ima jamstvo. Upotrebljavaju najkvalitetnije materijale za izradu šešira poput zečje dlake. U određenom postotku dodaje se dabrova dlaka, koja povećava izdržljivost i nepropusnost proizvoda. Izrađuju i šešire od vune. Ako želite model koji trenutačno nemaju u ponudi, možete ga dati izraditi prema narudžbi, a za isporuku su potrebna dva dana.

 

U krznariji Sumrak na adresi Masarykova 5 izrađuju se krzneni ogrtači po mjeri, maštovite kape i kragne. Najčešće upotrebljavaju krzno lisice i nerca, a materijal ekološkog uzgoja uvozi se iz Danske.

 

U Masarykovoj 15 u krznariji Tomić izrađuju se bunde, jakne, unikatne kape i šubare, kragne te razni modni dodaci.

 

Modni krznar Tomislav Dvoravić (vl. Antonela Dvoravić Šarčević) nalazi se u Ilici 49. U ponudi su krzneni kaputi, ovratnici, najraznovrsnije kape, prsluci i ostala krznena pokrivala, a materijale uglavnom nabavljaju iz Njemačke i Skandinavije.

 

Krznarija Dvoravić (vl. Gordan Dvoravić) posluje na adresi Dežmanova 4. Bavi se područjem obrade štavljenoga krzna u odjevni predmet, što je itekako čini umjetničko-modnim obrtom. Različite vrste krzna nabavljaju iz zapadne Europe te Sjeverne i Južne Amerike. Mogu izraditi sve krznene odjevne predmete, a najviše izrađuju unikatne krznene kapute, jakne i pokrivala za glavu. Posjetom ovih obrta sigurno ćete pronaći sasvim poseban i samo vaš modni dodatak za zimske dane.

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu