Zagrebački tradicijski i umjetnički obrti

Zagreb Crafts središnja je online platforma koja na jednom mjestu objedinjuje i nudi ono najbolje od tradicijskih i umjetničkih obrta grada Zagreba. Utemeljena 2016. u suradnji Grada Zagreba, Obrtničke komore Zagreb i 24sata usmjerena je promociji i očuvanju istinskih vrijednosti koje odlikuju obrtnička zanimanja.

Zagreb Crafts promiče obrtničke proizvode kao suvenire grada Zagreba, pozicionira starotradicijske i umjetničke obrte kao dio kulturne baštine te uvrštava obrtničku tradiciju i obrtnički proizvod u turističku ponudu kojom se grad Zagreb ponosi.

Kvaliteta i ručni rad sve više su prepoznati kako od domaćih posjetitelja tako i od stranih, stoga ćemo kroz ovu platformu ponuditi uvid u posebne zanatske vještine i umijeća, unikatan dizajn, materijale i rukotvorine zagrebačkih obrtnika.

Na jednom mjestu posjetitelji će imati mogućnost dobiti sve informacije o obrtnicima i njihovim proizvodima, upoznati ih pobliže kroz naše napisane i video priče, saznati više o dugogodišnjoj tradiciji koju njeguju „s koljena na koljeno“ te kupiti ono što im se svidi u našim virtualnim izlozima. Od zlatara, staklara, kožara i postolara do urara, knjigoveža, krojača i svih ostalih vrijednih obrtnika koji će nam biti inspiracija za zanimljive članke, priloge i vijesti koje ćemo objavljivati na ovom portalu u razdoblju pred nama.

Predstavljamo vam tradiciju grada Zagreba u novom ruhu, jer craft je ono što želite, jer craft je cool…

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu