Trendovi i ponuda krzna u Zagrebu

Stiže nam hladnije vrijeme, a s njim i potreba za toplijom odjećom. Jedni od najpoznatijih odjevnih predmeta za takve uvjete sigurno su oni krzneni. Šarm i modni izričaj koji pruža krzno poznaju gospođe i gospoda u Zagrebu od davnih dana. Još prošle sezone ono je doživjelo  povratak i pobudilo zanimanje, posebno mlađe populacije. Iako je zub krize nagrizao brojne novčanike, kupci ponovno prepoznaju vrijednost i estetiku dobroga krznenoga kaputa i krznenih dodataka.

 

Zagreb je grad koji je nekoć krasio velik broj krznarija, a sada ih je svega nekoliko. No, svi se slažu, ako ova zima bude poput prethodne, posla će biti i “preko glave”.

Zagrebački krznari izrađuju krznene ogrtače po mjeri, kape, kragne i brojne dodatke. Isto tako, obavljaju popravke, prekrajanja te stvaraju nove modela iz starih. To sigurno ide u prilog onima koji su davno kupili kvalitetan krzneni ogrtač, a žele mu podariti novi izgled.

Kako bi ostali konkurentni na tržištu, naši krznari odlaze na sajmove. Jedan od poznatijih strukovnih sajmova je i onaj u Milanu.

Krznarska moda ne mijenja se tako često kao kod ostalih odjevnih predmeta, no važno je osluškivati i usvajati novitete, pa i one najmanje.

Prije kraja jeseni, s hladnijim razdobljem, potencijalni kupci postaju sve zainteresiraniji za kupnju.

 

U krznariji Tomić kroz smijeh kažu da tek kada se “smrznu” oni koji razgledavaju izloge, počinju kupovati kapute.

 

Važno je napomenuti kako je gotovo svaki odjevni predmet priča za sebe i nijedan nije isti, kao što nijedna osoba nije ista. Zato se pri izboru treba voditi vlastitim proporcijama i željama,  savjetuju u krznariji Sumrak, ali jasno je da se ne može zanemariti ni trend koji dominira.

Ove sezone to su kraći strukirani krzneni kaputi, a očekuje se kako će posebno traženi biti oni jarkih boja, pri čemu bi mogle dominirati plava i crvena. Uz njih, standardno odlična ponuda očekuje i one koji žele klasične kapute “prirodnijih” boja u svim dužinama. Kao poželjan dodatak na kaputima tu su i kapuljače. Osim kaputa, odličan izbor su i krzneni prsluci, često obojeni i efektni.

 

 

Cijene krznenih kaputa odgovaraju i statusu koji ga krasi, no to je jedan od onih odjevnih predmeta koji s vremenom opravda ulaganje. U krznariji Antonele Dvoravić Sarčević također stavljaju naglasak na tu pogodnost, prekrajanjem i dobrim održavanjem uz njih se može zadržati godinama.

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu