Kišobrani Cerovečki otputovali u SAD

Veliki uspjeh za obrtnike: Prva narudžba iz SAD-a ostvarena preko Zagreb Craftsa

Pri kreiranju portala Zagreb Crafts kao središnje digitalne platforme za obrtnike Zagreba, želja nam je bila stvoriti katalog unikatnih rukotvorina svih obrađenih obrtnika. Obilaskom svakog obrtnika upoznali smo njihove jedinstvene proizvode, fotografirali probrane i stvorili Zagreb Crafts katalog kao online trgovinu gdje domaći i strani kupci mogu pronaći ponešto za sebe.

Katalog možete pretražiti prema kategorijama od kartonažera i tiska, krojača, krznara, zlatara, urara pa sve do staklara. Ako još uvijek sumnjate da možete pronaći brojne zanimljivosti u katalogu, predlažemo vam da pogledate kategoriju Metalci i oduševite se Arteferrum komadima namještaja. Ako ste ljubiteljica nakita za kojeg vam nije teško izdvojiti novac za koji dobijete unikatni nakit vrhunske kvalitete, proučite Bijouinu geometrijsku kolekciju, Bashotine privjeske sa zagrebačkim motivima ili jedinstvene srebrne komade Krunoslava Krznarića.

U moru zanimljivih komada zagrebačkih obrtnika, istaknuli su se šestinski kišobrani Cerovečki koji se mogu pohvaliti prvom narudžbom preko Zagreb Craftsa. Naime, Thomislava Cerovečkog u srpnju je iznenadila direktna poruka preko obrasca na portalu Zagreb Crafts s oduševljenim mailom Amerikanke, Diane Fletcher. “Ugodno nas je iznenadio mail gospođe Fletcher koja je napisala kako bi joj bila čast da posjeduje šestinski kišobran s obzirom na njeno hrvatsko porijeklo”, ispričao nam je Thomislav Cerovečki te dodao kako je naručila čak tri šestinska kišobrana, koji su otputovali u SAD i ponosno predstavljaju baštinu zagrebačkih obrtnika.

Najpoznatiji proizvod u radionici Cerovečki obrta je upravo šestinski kišobran, koji je već postao zaštitni znak Zagreba. Velika prednost su kvalitetna žica i materijal, kao i ručni rad, pa ih već godinama posjećuju vjerne mušterije, kao i novi klijenti kojima je dosta kupovanja novoga kišobrana svaki put kad vjetar jače zapuše. Ovaj kišobran datira iz sredine 18. stoljeća te je dio Liste zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Svi kišobrani su ručni rad od poliestera, satena, pamuka-poliestera i čistog pamuka, čvrstih drški od kestena i bambusa, kao i impregniranoga konca te metalnih žica otpornih na hrđu. Ostale proizvode Thomislava Cerovečkog kao i drugih zagrebačkih obrtnika možete pogledati u Zagreb Crafts katalogu te naručiti jedinstven i kvalitetan suvenir.

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu