Modni salon Dora

Unikatni kaputi, jakne i baloneri

Modni obrt Dora uspješno odolijeva različitim trendovima još od 1986. godine kada je trgovinu otvorila Mirjana Rubić da bi ju danas vodila njezina kćer Dora koja je ujedno dobila i ime po salonu. Smješten u samom centru Zagreba, u neposrednoj blizini Kamenitih vrata, u modnom salonu Dora dizajniraju žensku odjeću, a s vremenom su se specijalizirale za kreiranje unikatnih kaputa, jakni i balonera. Sa svakim komadom „one of a kind“ obrt Dora ima vjerne mušterije koje se rado vraćaju po svoj statement kaput, a većinu žena oduševi  krojem, materijalima i kvalitetnom izradom.

modni_salon_dora04

S dvije zaposlene krojačice, u modnom obrtu Dora kreiraju jedinstvene kapute ženstvenog kroja od najfinijih prirodnih materijala njegujući ručni rad. Većinom rade unikate ili male serije, a u mogućnosti su dizajnirati i sašiti kaput po željama klijenta. Majka i kći, svakodnevnim radom nadopunjuju se u dizajniranju komada, a osim što svake godine sudječuju na Zlatnoj Igli, nedavno su ostvarile i zanimljivu umjetničku suradnju. Za potrebe zagrebačke izložbe slikara Johnathana Robertsa, stvorile su specifičnu modnu kolekciju od dvadesetak komada s repliciranim slikama na tkanini.

„Ženstvenim krojem stvorile smo svevremenski komad koji pristaje svakoj ženi“, priča Dora Rubić i naglašava kako svaka žena nakon što proba njihov kaput reagira s „Vau“. „Strani kupci dosta cijene ručni rad, a sve ih više dolazi nakon članka u New York Timesu koji nas je uvrstio u video 36 Hours in Zagreb kao primjer uspješne domaće proizvodnje“, ističe Dora.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu