Metaloplast

‘Proizvodnja je početak svega.’

MP METALOPLAST je zagrebački obrt specijaliziran za proizvodnju predmeta od plastičnih masa i metala. S radom je počeo 1966. godine, a od 1982. na čelu obrta je Zlatko Tkalčević, nasljednik obiteljske tradicije. Zlatko je po zanimanju graver, koji je svoju struku objedinio s alatničarstvom.

Početak rada MP METALOPLASTA obilježila je proizvodnja gumba, dok je tekstilna industrija bila u uzlaznoj putanji, gumbi su bili u središtu pozornosti. Kasnijim ulaganjem u proizvodnju uspjeli su proizvodni program upotpuniti i proširiti na predmete za kućanstvo i industriju. Tu se ističu proizvodi poput vješalica, pribora za zavjese, ručkica za namještaj, ambalaža, šiltova za kape, kopči i sl. Osim proizvodnje obrt pruža i usluge brizganja, tiska na tekstil, plastiku i metal, a u ponudi imaju i suvenir te promo program.

metaloplast21

U radionici MP METALOPLASTA nalaze se četiri stroja različite gramaže. Na njima je moguće proizvoditi široku paletu proizvoda za koje je od najveće važnosti da odgovaraju gramažom. Same sirovine se uglavnom pribavljaju s tržišta EU.

Daljnji planovi MP METALOPLASTA su veća orijentiranost na izvoz i edukaciju učenika o obrtima. Na sajmovima se obrtnici trude približiti zanate onima koji bi potencijalno mogli nastaviti i održati zanimanja. Zlatko se nada kako će tržište postati poticajnije te da će se vratiti nekadašnje poštovanje i interes za hrvatske proizvode. Smanjenje papirologije i propisa te bolja zakonska podloga, smatra Zlatko, mnogo bi značila za obrtništvo.

“Još me privlači miris proizvodnje. Krv prokola kada stroj počne raditi. Proizvodnja je početak svega i bilo bi dobro da je ima što više. MP METALOPLAST se ističe kvalitetom, cijenom, rokovima isporuke i tradicijom“, navodi obrtnik Zlatko.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu