Zlatarna Lapidarium

Jedinstvene kolekcije nakita od zlata i srebra

Obitelj Nokaj 1990. godine osnovala je Zlatarnu Mario na zagrebačkom Krvavome mostu 2 nastavljajući dugogodišnju obiteljsku tradiciju izrade nakita. Poslovanje su poslije proširili na Lapidarium u ulici Pavla Radića 10 koji vodi Mario Nokaj te se okrenuli galerijskom konceptu, modernom dizajnu, nedavno i s novim prostorom u Rovinju.

U Lapidariumu ćete pronaći jedinstvene kolekcije nakita od zlata i srebra koje se temelje na vlastitim kreacijama i bogatoj suradnji s različitim kreativcima. Obitelj Nokaj udahnula je novi koncept obiteljskoj zlatarnici stvarajući prava umjetnička djela od nakita te njegujući tradicijske tehnike izrade nakita. Rado ističu unikatne kolekcije nastale u suradnji s raznim domaćim i stranim umjetnicima, a uz to su i ponosni partner Muzeja za umjetnost i obrt, za čije izložbe izrađuju jedinstvene primjerke nakita.

lapidarium13

Za sve domaće i strane posjetitelje Zagreba kreirali su hvatski suvenir Zlatni licitar, kolekciju nakita posvećenu licitarskom srcu kao simbolu simpatije i ljubavi. Kolekcija je uvrštena u japanski turistički vodič za mlade, oduševljavajući goste s Dalekog istoka već tri godine. U ponudi su privjesci i narukvice, a u kolekciji je i unikatan komad s draguljima.

Umjetnički izričaj njeguju i kroz očuvanje tradicijske baštine u nakitu s koraljima, a jedinstveni su po brušenju koralja jer rade kompletnu obradu sirovine do konačnog proizvoda. Inspiraciju pronalaze u svemu oko sebe, a neprestanim ulaganjem kroz godišnje obnavljanje alata rade na unapređenju zlatarske tehnologije.

Želja im je nastaviti suradnju s dizajnerima kroz kolekcije uz poboljšane tehničke sposobnosti same proizvodnje, naglašavajući mogućnost personalizirane kolekcije za maloprodaju i veleprodaju kroz tehničku potporu mladim dizajnerima. Kroz svakodnevni trud i kreativnost obitelj Nokaj namjerava i dalje očravajući domaće i strane posjetitelje autorskim komadima nakita.

KONTAKT BROJ:
+385 98 9153 112

WEB:
zlatarna-mario.hr

E-MAIL:
zlatarna_mario@net.hr
lapidarium@zagrebcrafts.hr

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak-petak: 08:00-20:00h
Subota: 08:00-15:00h

ADRESA:
Pavla Radića 10;
10 000 Zagreb

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu