Kravata Zagreb

Najstariji obrt proizvodnje kravata u Hrvatskoj

S tradicijom dužom od 65 godina, KRAVATA-ZAGREB je najstariji obrt proizvodnje kravata u Hrvatskoj. Posljednjih 35 godina nositelj obiteljskog obrta je Josip Dubravica, a uz njega je u posao uključena i gotovo cijela obitelj te dvije krojačice. Osim na matičnoj lokaciji u Radićevoj 13, njihov salon kravata nalazi se i u Radićevoj 27.

kravata-zagreb15

Ovaj sitan, ali bitan odjevni predmet zna donijeti prevagu u cjelokupnom izgledu muškarca, ističe Josip. Prema kravati se može vidjeti koliko tko drži do svog izgleda. Sve kravate su ručni rad modernog dizajna, a napravljene su od svilene tkanine. Krase ih razni motivi, od kojih su najprepoznatljiviji motivi glagoljičnog pisma, hrvatskog pletera te crveno-bijelih kvadratića. Uz njih su tražene i klasične jednobojne kravate, a dostupne su u užoj i široj varijanti. U ponudi se, osim kravata, nalaze i leptir mašne, šalovi i ženski rupci. Ovi izvorno hrvatski proizvodi osvajaju turiste. Prvenstveno Azijate, Amerikance i Kanađane, ali i turiste iz Europe. U salonu kupci imaju i priliku vidjeti staru šivaću mašinu, uzorke materijala te način na koji nastaju kravate i ostali proizvodi.

„Najviše me veseli vidjeti gotovu kravatu i zadovoljnog kupca. Puno nam znači pozitivna povratna informacija i kada nas netko preporuči svojim poznanicima. Pratimo trendove boja i modela, tako da nam je ponuda uvijek konkurenta. Iako vremena nisu najpogodnija za obrtnike, imamo veliku želju i volju očuvati obiteljsku obrtničku tradiciju “- objašnjava Josip.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu