Ilinić, obrt za popravak glazbala

Klavir na posebnom mjestu

Nenad Ružić treća je generacija vrsnih majstora u obrtu Ilinić otvorenom 1929. godine. Prije Prvoga svjetskog rata bavili su samo prodajom, a do 1990. isključivo popravcima. Sad u malom dućanu s dušom u zagrebačkoj Zvonimirovoj ulici nude sve: od popravka klavira i pijanina do restauriranja i prodaje.

Obrt je utemeljio Marko Ilinić, a njega je naslijedio nećak Stjepan Ilinić. Nenad Ružić završio je Ekonomski fakultet, ali je, kako kaže, bio sklon ručnom radu. Tako je kod tasta Stjepana probao ugađanje i naštimavanje klavira te se zaljubio u ovaj zanat, kojem se potpuno posvetio.

ilinic19

Prate i prihvaćaju nove trendove u svojoj struci, ali pritom poštuju tradiciju izvrsnosti koju se njegovale sve dosadašnje generacije. I to vrijedi ne samo za pravila zanata nego i za uslugu koju pružaju klijentima.

Sve što mogu vole raditi kod klijenata kako bi ugodili klavir na njegovu posebnome mjestu. Nije lako sam raditi klavir, to zahtijeva strpljenje, ljubav i koncentraciju. Zbog toga zapošljavaju dva radnika, a svi zajedno rade već 20 godina i uhodani su tim. Tako dvojica odlaze na teren, dok jedan ostaje u radionici.

Održavaju i klavire u glazbenim školama, koncertnim dvoranama, kazalištima i drugim kulturnim ustanovama, a također i klavire brojnih vrsnih glazbenika.

Klaviri su osjetljivi instrumenti koji zahtijevaju puno pažnje. Gospodin Nenad i njegov tim  vole svoj posao te ih, u prvom redu, zanima kvalitetan i savjestan rad, a po tome su i poznati.

KONTAKT BROJ:
+385 1 4646 800
+385 91 4922 049

WEBL:
ilinic.hr

E-MAIL:
info@ilinic.hr
obrt_ilinic@zagrebcrafts.hr

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak – petak: 11 – 18 h

Posjet izvan radnog vremena možete
ugovoriti pozivom na+385 91 4922 049

ADRESA:
Zvonimirova 45;
10 000 Zagreb

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu