Frizerski salon Kincl

Nagrada za životno djelo od svjetske frizerske organizacije OMC

Frizerski salon Kincl utemeljili su Rudolf i Branka Kincl u Praškoj 8 davne 1937. godine. Njihova nasljednica bila je kći Vesna Kincl Murtić. Ona je za svoj rad dobila nagradu za životno djelo od svjetske frizerske organizacije OMC i hrvatske obrtničke komore 2011. Isto tako, salon je zbog 80-godišnje tradicije i značajnog rada salon proglašen nematerijalnom kulturnom baštinom republike Hrvatske.

Salon je poslovao sve do 2014. godine, a tada zbog potreba selidbe na novu adresu i odlaska Vesne u mirovinu slijedi kratka pauza u radu. Za revitalizaciju obrta Kincl na adresi Langova 3 zaslužna je nagrađivana frizerka Marijana Habijanec. Odrasla je i školovala se u Austriji, a želja za životom i radom u Hrvatskoj je prevladala. U salonu Kincl radila je dugi niz godina te stvorila kvalitetan poslovni i privatni odnos. Sve to doprinijelo je njezinim nastojanjima da  održi tradiciju Kincl te uloži svoj rad i ideje u daljnji razvoj.

frizerski_salon_kincl12

Kao i nekada, naglasak je na kvalitetnom i preciznom šišanju, prilagođenom obliku glave i kvaliteti kose. Marijana koristi kvalitetne boje bez amonijaka i parabena te klasične boje, koje prekrivaju i najoštriju sijedu kosu. Osim što je vješta u izradi klasičnih svečanih frizura, Marijana prati trendove i osluškuje želje klijenata.

“Bila bi velika šteta da se tradicija nije nastavila. Drago mi je da sam uz volju i trud uspjela nastaviti rad ovog obrta. Uživam u svom poslu i vjerujem kako će budućnost donijeti nove poslovne uspjehe. Danas su ljudi moderniji i užurbaniji, a salon Kincl se prilagođava trendovima dok kvaliteta ostaje na nivou”, navodi Marijana.

Social hosted video URL is empty.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu