Cvjećarnica Tea

Unikatne ručno rađene cvjetne rukotvorine

Malena cvjećarnica “Tea” smjestila se u neposrednoj blizini zagrebačkoga krematorija još 1993. godine. Vlasnica i floristica Spomenka Fabijančić nakon nekoliko godina “petljanja” po cvijeću odlučila je pokrenuti posao od nule stvorivši s godinama prepoznatljiv cvjetni dizajn za sve prigode.

U svojoj cvjećarnici Spomenka Fabijančić izrađuje bukete, aranžmane za vjenčanja, krštenja, rođendane, promocije, blagdane i posljednje ispraćaje. U usporedbi s prijašnjim vremenima  danas više radi i cvjetne instalacije u prostoru za vjenčanja i dekoracije poslovnih prostora. Nekada je cvijeće bilo teže dostupno, a i same kreacije su bile uvelike drukčije. Danas se iskorištava sve dostupno iz prirode, suho cvijeće sve više, a neizostavni su razni dekorativni materijali koji obogaćuju cjeloukupan dojam.

cvjecarnica_tea01

Spomenka Fabijančić pravi je primjer obožavanja florističkog posla u kojem uživa kroz svakodnevnu igru i kreaciju ideja, a već dulje vrijeme okrenula se inovacijama u cvjećarstvu.

Tako je nekoliko puta sudjelovala na Sajmu inovacija, pretprošle godine osvojila je brončanu plaketu, a prošle srebrnu. Za brončano mjesto osmislila je Flos Fabulu, cvjetnu bajku u panju koristeći materijale iz prirode, recikliranu plastiku i živo cvijeće. Trenutačno je u fazi razrade inovacije Srce Zagreba za koju je dobila srebrnu plaketu.  Riječ je kolekciji s licitarskim srcima utemeljenoj također na isključivo prirodnim i recikliranim materijalima da bi očuvala staru zagrebačku tradiciju. Želja joj je dodatno razraditi licitarsko srce kako bi ga uvrstila u suvenirsku ponudu grada Zagreba.

Kao aktivna članica sekcije cvjećara trudi se ljudima prenijeti umjetnost izrade cvijeća, dočarati im ga kroz šarolike projekte poput haljine s orhidejama koju je Spomenka Fabijančić izradila u suradnji s dizajnerima i sekcijom cvjećara za prošlogodišnju Zlatnu iglu.  Maštovitim kreacijama osvojila nas je na prvu, a njezin rad možete pogledati na Facebooku i zaljubiti se u unikatne ručno rađene cvjetne rukotvorine.

KONTAKT BROJ:
+385 98 235 577
+385 1 4572 666

E-MAIL:
cvjecarnica_tea@zagrebcrafts.hr

RADNO VRIJEME:
Ponedjeljak-Nedjelja: 07:30-17:30h

ADRESA:
Remetska cesta 4a, Krematorij;
10 000 Zagreb

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu