Cvjećarnica Marijan

Obiteljska priča s cvijećem

 

Cvjećarnica Marijan jedna je od najstarijih cvjećarnica na Kvaternikovu trgu. Na inicijativu oca Nikole Vanjoreka, poznatog trgovca u veleprodaji cvijeća, sin Marijan je 1970. godine otvorio svoj obrt. Uz njega je radila i supruga Brankica, koja je isto tako dala velik doprinos poslovanju. Sredinom 2016. godine njihova kći Ivana Završki preuzela je obiteljski posao.

“Ponosna sam na obiteljsku priču, koju su počeli moji roditelji. Trudim se zadržati sve ono što su oni imali u ponudi, ali dodajem i svoje elemente kako bih bila u skladu s tržišnim trendovima. Širina i kvaliteta ponude su na prvome mjestu, a trudimo se biti konkurentni i s pristupačnim cijenama. Sve što se u nekom trenutku može nabaviti, mi to imamo. Isto tako, sviđa mi se ono što ljudi traže, prije su to bili veliki aranžmani i popratni materijal, a sada traže prirodno, minimalistički, no i dalje estetski atraktivno”, objašnjava Ivana.

cvjecarnica_marijan15

Uz nju je u cvjećarnici i aranžerka Kristina. Njih dvije čine uspješan tim, a za sve savjete i potporu na raspolaganju su i Ivanini roditelji, čije je iskustvo uvijek dobrodošlo. U ponudi imaju rezano i svileno cvijeće, razne aranžmane, bukete, lončanice, nadgrobne vijence i ostalo prigodno cvijeće. U ovom poslu, kako ističu, važan je i dobar odnos s klijentima od kojih su mnogi već dugogodišnji. Potrebno je osluškivati njihove potrebe i prilagoditi prodajne kapacitete.

U budućnosti Ivana planira uz pomoć supruga Danijela urediti prostor i modernizirati način poslovanja. Isto tako, namjerava pokrenuti internetsku stranicu, komunikaciju na društvenim mrežama i pojačati stručnu edukaciju. U ovom poslu, kako navodi, nisu joj najvažnije financije. Prije svega je motivirana kreativnošću i srećom koju joj donosi rad s cvijećem.

Social hosted video URL is empty.

Postavite pitanje ili naručite:

Unesite traženi pojam i pritisnite Enter za pretragu